annacelinebertrand

mini me

Publicerad 2013-03-25 22:26:00 i minnen,

Hej!
Mamma och min bror Gabriel var med gruppen på läger på Öland, detta var i augusti samma år som jag skulle fylla sex år. Jag var där med farmor och farfar på semseter med deras husvagn. Jag minns egentligen inte så mycket från den sommaren men det jag minns är att jag fick vara med på lägret på min födelsedag. Jag fick i present att få vara med på träningen. Då var Gabriel nio år och de andra på lägret var väl typ mellan 7 och 11 eller nåt liknade. Jag blev jätteglad! Jag skulle äntligen få börja träna! Jag vet att jag hade tjatat jättemycket på mamma att jag också ville följa med till träningarna, men hon sa att jag inte skulle få börja träna på riktigt förens jag hade fyllt sex. Detta innebär att jag började träna ordentligt (typ 3 gånger i veckan) 2001. Jag vann min första medalj, ett brons, på Sparbanksdoppet 14/4-02. 
Jag var väldigt träningsvillig när jag var liten, jag ville alltid göra mer och gärna mycket fjäril för det var så roligt. Jag hade inte min mamma som tränare när jag började men det tog inte så låmg tid för min att komma upp i grupperna och snart så var jag uppe i mammas och Britt-Maries grupp, vilket också innebar att jag simmade med de "stora simmarna". Jag trivdes riktigt bra i Karlsborg, det var en lagom stor klubb att lägga grunden i. Vi var inte jättemånga vilket innebar att tränaren hade tid att kolla på alla och hinna rätta de som gjorde lite fel. Jag minns att när jag kom upp i mammas grypp, hajarna och delfinerna, så hade vi ganska så ofta teknikträning med Britt-Marie på helgen. Det tror jag har hjälpt mig riktigt mycket för jag har ganska ofta hört från andra tränare att jag simmar väldigt fint. På ett sätt var det bra att vi inte var så många, på träningarna så var det bra. På tävlingar däremot så kunde det bli lite tråkigt att vi altid var vi fem-sex stycken som åkte, det gjorde att jag ville lära känna nya personer. Så tack vara detta så har jag aldrig haft svårt att prata med nya människor. Jag skaffade mig väldigt många vänner när jag var liten, endel har jag fortfarande kvar, endel inte för då de inte bor här och de slutar simma så är det lite svårt att hålla kontakten. 
Jag simmade mitt första SUMSIM RIKS för Karlsborg. Det var Riks i Malmö 2006 på Aq-va-kul. Jag hade kvalat in på 100 fjärilsim och 100 frisim, jag simmade mot de som var ett år äldre än mig. Jag var superduperas nervös, det var mina första lopp på riktig stortävling. Men det gick riktigt bra och det var superroligt. Nu när jag tänker efter så var det nog så jag insåg att det var roligare att åka på sånna stora tävlingar där det var folk från hela sverige som var med. 
 
Jag vill inte dra upp massa med minnen nu utan jag gör det i nästa inlägg, då kan jag berätta mer om klubbbytet och mitt första ute sumsim. 
 
min första medalj
sumsim riks 2006
Jag och Gabriel på bryggan vid sjön
 
LOVE

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela